Екип “Проекти”

Външни експерти

За контакти:

Какво правим:

Това са една широка група от хора, някои от тях можете да видите и като част от други екипи. Това са хора, чийто брой е постоянно променящ се, предимно растящ, които работят по проектите на Фондацията. Повече за проектите, можете да научите в секцията „Проекти”. Всеки от тях работи, според функциите си в конкретния проект.
Някои поемат работата по отчетите, справките, финансите. Други отговарят за координирането на проектните дейности. Трети работят със самите клиенти като психолози, терапевти, кейс мениджъри (водещи на случаи), а четвърти се занимават с медицински консултации и подкрепа на здравето. В много от проектите е нужно и включването на юридически екип. Може би най-важната част от този екип са преводачите и културните медиатори.
Както виждате работата им е много динамична. Свързана е с пътувания и чести срещи. Има много посредничество, застъпничество и координиране с институции, фирми, организации, собственици на жилища, клиенти.

Работата на този екип е пръсната на няколко места и също така можем да наречем „мобилна”.
Хората от екипа можете да видите в Харманли (където имаме Център – вижте секцията „Центрове”), Любимец, кв. „Лозенец” в Стара Загора, Димитровград и Нова Загора, с. Баня.

Една значителна част от проектите и в това число работата на екипа е свързана с бежанци от различни страни. Работата с тях носи предизвикателства, но и много удовлетворение.