Екип “Майка и бебе”

Звено за сигурен подслон

За контакти:

Какво правим:

Фондация „Мисия Криле” предоставя 24 часови услуги. Какво означава това? При нас се настаняват майки със своите деца. Това са жени, които поради една или друга причина минават през труден момент. Те са на различна възраст, с различен етнически произход, представляват различни националности, имат различна история и предизвикателства в настоящето.
Звено „Майка и бебе” (или Подслон) е мястото, където им се дава възможност да си стъпят на крака. За целта от изключително значение са хората, които работят по случаите – социални работници, психологът, който подкрепя жените и социалните сътрудници, които дават смени и се опитват да подкрепят майките в грижите им за децата и да съблюдават за спазването на правилата.
Това е една от най-трудните услуги, понеже понякога напрежението е много голямо. Има конфликти и майки, които трудно се справят с грижите за децата си. В някои случаи родител и дете се разделят след престоя в Звеното. Понякога се ядосваме, а понякога страдаме с родителите и децата. Има много емоции и много неща за вършене, така че запознайте се с екипа на Звеното!