Новини, Събития

Втора поредна година – Празник на Украйна

За втора поредна година украинската общност в Стара Загора организираха голямо събитие в центъра на града.  

На 24 и 25 август (четвъртък и петък), на кестеновата алея в парк “Пети октомври“, се проведе благотворителен базар по повод Празник на Украйна в Стара Загора | Праздник Украины. И в двата дни от 10.00 до 18.00 часа доброволци, работещи към Фондация „Мисия Криле“ и такива, които са част от украинската общност в града ни, организираха забавления за най-малките, изпълнение на традиционна музика, продажба на ръчно изработени аксесоари, играчки и сувенири. Един от акцентите на събитието бяха и майсторски изработени картини от самите украинци.

Огромна благодарност изказваме на всички украинци, които участваха в подготовката и осъществяването на събитието. За втора поредна година те направиха забележителен празник. Благодарим на Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Младежки международен център и Български Червен кръст за подкрепата.

От сърце си пожелаваме осъществяването на празника, през следващата година, да бъде затруднено, понеже войната ще е приключила и много от нашите приятели от Украйна ще са пред дилемата дали да се приберат по родните си места или да продължат да бъдат част от старозагорската общност!

 

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.