Новини

Проведохме тренинг срещу насилието в старозагорско училище

На 17 и 18 май, два екипа от Комплекса за социални услуги проведоха обучение на деца в СУ “Железник”. Учениците бяха от два различни втори класа. Темата беше: “Как да се отнасяме със съучениците си без агресия и обидни думи?”.
Това беше втора среща в двата класа, където с помощта на интерактивни методи се опитахме да отговорим на въпросите: как се чувства дете, когато с него се държат грубо и агресивно и как може да намалеят агресията и обидите между съучениците.
Благодарим на ръководството на училище “Железник”, на двете класни учителки и разбира се на децата, които се включиха активно!
Една от мисиите на Комплекса за социални услуги, управляван от Фондация “Мисия Криле” е да бъде в подкрепа на училищата и детските градини в грижата и обучението на децата. През последните години се опитваме да бъдем активни в партньорството си с образователната система, осъзнавайки, че превенцията на агресивното поведение е по-добър подход, отколкото да се работи постфактум.
Пандемията с Ковид-19 спря тази ни дейност, но през новата учебна година планираме отново да бъдем активни в търсенето на допирни точки с училищата и детските градини.
Друг екип провежда подобни обучения и в Шесто основно училище “Свети Никола”, където ни предстои нова среща с един от вторите класове.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.