Обзор 2022 година – И така подкрепяме семейства

Днес ще Ви разкажем за две майки, Пламена и Катя (имената са променени), които се грижат за своите деца. Това са жени, които Комплекса за социални услуги е подкрепял по различен начин през годините. Предоставяли сме им подслон. Работили сме по травмите в живота им. Подкрепяли сме ги относно грижата за децата.

Това, което се наложи да направим за тях през 2022 година е да ги подкрепим и в намирането на средства, материали и майстори, които да преведат в по-добро състояние жилищата, които обитават.

И двете жени имаха много големи затруднения с това. Потърсихме Вашата подкрепа и заедно с подкрепата на организацията „Надежда и домове за децата –  клон България” успяхме да съберем нужните средства, да намерим необходимите мебели, да ангажираме хора и в крайна сметка да подобрим условията на живот на семействата.

В дома на едното семейство, общинско жилище, подменихме тоалетната чиния и мивката и подкрепихме някои други нужди.

Апартаментът на Катя също е общински. Тя беше новодомка. Той беше в състояние, което го правеше необитаем. Опитахме се да ангажираме местната община и те да поемат поне част от дейностите по ремонт. Имахме различни разговори. Писахме писма. Препращаха ни от човек на човек. Имахме обещания. Времето обаче неумолимо летеше и се наложи да се захванем сами – двете организации, с вашата подкрепа и да подкрепим Катя в това да направи жилището си подходящо за нея и децата й.

Това, което ни научиха тези два случая е, че има хора, които са готови да подкрепят друг, който е в нужда. Това сте Вие!

Благодарим Ви!                                          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *