Обзор на 2022 г. – Кулинарно-музикалната вечер на народите

Нова година е време за ретроспекция. Много хора решават да направят преглед на преживяното през предходната година и да съставят план за настоящата.

Ние, от Фондация „Мисия Криле“, също се „разходихме“ из 2022 година и установихме колко много неща сме преживели, направили, постигнали…

През 2022 година, скромният ни екип, от около 40 човека, от различна националност, образование, възраст, пол, професия…, организира и проведе много различни събития – празници, протести и шествия, обучения, хуманитарни акции, инициативи…

Работихме по различни случаи. Подкрепяхме клиенти, минаващи през различни критични моменти в живота си. Подготвяхме хора, за да станат осиновители. Помагахме в изслушването на деца жертви на насилие. Застъпвахме се за каузи. Посредничихме пред различни институции, защитавайки десетки хора. Печелихме награди.

Време е да представим своя обзор на 2022 година.

Ще ви „разходим“ в няколко поредни седмици през няколко дузини важни за организацията момента. Някои сигурно сте забелязали, а други може би сте пропуснали.

Започваме с едно лятно събитие, свързано с храна, танци, гости…

Причината да започнем с „Кулинарно-музикалната вечер на народите“ е, че проведеното на 17.06.2022 (петък) от 19:00 в Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Стара Загора, много ни напомня на новогодишните тържества.

По време на „Кулинарно-музикалната вечер на народите“ хора от Южна Корея, Сирия, Ирак, Иран, Тунис, Украйна, България, Турция, САЩ, Англия, Ромската общност, се събраха на едно място. Донесоха със себе си настроение, храни, характерни за родните им места.

След, галеща небцето, дегустация на всякакви вкусотии с непознати имена и интересни съставки, какво друго може да направи човек, освен да пее и танцува?

Имаше традиционни украински песни и танци, сирийско хоро, песни от Тунис и разбира се всички заедно изиграхме българско хоро.

Възможно ли е във времена, когато намираме толкова много причини, за да се разделяме и да воюваме един с друг, нация с нация, страна със страна, да прекараме няколко часа в добро настроение и разбирателство?

На 17.06.2022 от 19:00 в Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Стара Загора по време на „Кулинарно-музикалната вечер на народите“ това се случи, защото #ЗаедноЕПоВкусно.

Фондация „Мисия Криле“ се е посветила да подкрепя бежанците в страната ни и да се опитва да помага на всеки, който е в нужда, независимо от националността и етноса. И през 2023 ще продължим безотказно да отстояваме правата им в тази страна, защото #refugeesarewelcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *