Обзор на 2022 година – Денят на детето или 3 в 1 на 01.06.2022

И днес, ние от Фондация „Мисия Криле, продължаваме своята „разходка” из 2022 година.

Екипът ни организира и проведе много различни събития – празници, протести и шествия, обучения, хуманитарни акции, инициативи… Работихме по различни случаи. Подкрепяхме клиенти, минаващи през различни критични моменти в живота си. Подготвяхме хора, за да станат осиновители. Помагахме в изслушването на деца жертви на насилие. Застъпвахме се за каузи. Посредничихме пред различни институции, защитавайки десетки хора. Печелихме награди.

След като ви разказахме за „Кулинарно-музикалната вечер на народите“ е време да ви споделим за едно тройно събитие проведено на три различни места в един и същи ден.

Разбира се става въпрос за 01.06 – Денят на детето.

През последните години, екипът ни ежегодно се опитва да организира някакво събитие, с което да зарадва деца.

Тази година (2022) решихме, че трябва да предизвикаме себе си и да предложим три различни събития на три различни места.

Организирахме празник в Комплекса за социални услуги в Стара Загора. В него участие взеха деца от България, Сирия, Афганистан Украйна, Тунис, както и деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип.

Екипът ни беше съставен от колеги от Фондацията и от украински доброволци. Цели 12 млади души! Ще видите на снимките, че забавленията бяха на много високо ниво. Игрите бяха разнообразни. А усещането беше за невероятен празник. Успяхме да съберем около 70 деца.

Второто място, където се позиционирахме беше нашият изнесен офис в квартал „Лозенец”. Отново екипът ни успя да предостави пространство за много весели моменти и забавление. Над 40 деца участваха в празничните ателиета. Посланията на децата бяха силни – мир и равенство за всички деца по света!

А сега и третото място, където на 01.06.2022 се развихрихме.

Мястото беше бежанския център в Харманли. Над 100 деца взеха участие в състезателните игри, рисуването, изработването и пускането на хвърчила, водните забавления, викторината с награди. Накрая всяко дете получи своя подарък от нашите приятели и партньори от Convoy of Hope. Екипът ни беше съставен от 10 от нашите участници в менторската програма за овластавяне (за нея ще разкажем в друга история), доброволци и колеги от Фондация „Мисия Криле”.

Без да използваме продуктово позициониране, ще кажем, че на този първи юни успяхме да направим 3 в 1 и се получи невероятно добра комбинация. Умората в организаторите беше значителна. Усмивките в децата бяха огромни. Усещането беше за добре свършена работа.

Какво ли ни очаква на 01.06.2023 година?

Следващата седмица, нашата „разходка” на 2022 година продължава. След двете събития, изпълнени с много смях и веселие, които вече представихме, ще ви разкажем и за нещо не толкова приятно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *