Новини

Лятна програма – 2022 приключи успешно

Комплексът за социални услуги в Стара Загора, управляван от Фондация „Мисия Криле” за поредна година организира и проведе „Лятна програма” за деца от Центровете за настаняване от семеен тип в града.

В продължение на два месеца децата от институциите се включиха в различни ателиета, проведени от специалистите от Комплекса.

Всеки четвъртък от 10.00 до 12.00, в осем поредни седмици, различен брой деца от 7-те ЦНСТ-та участваха в тях.

Освен ателиетата се проведоха и четири екскурзии. Дестинациите бяха Габрово и Бургас.

В провеждането на ателиетата се включиха всички, работещи в Комплекса, като темите бяха различни. Имаше готварско ателие, на което се приготвяха сладкиши. Проведе се и ателие „Градинарство”.   Целта на занятието беше да се разширят и обогатят  уменията на децата в градинарството. Организирахме и ателие „Направи си сам”, което се проведе в две части и децата направиха дивани от палети и маса от стари гуми.

Проведоха се и няколко арт ателиета, в които участниците правеха бижута, декупаж на свещи или рисуваха върху текстил.

В ателиетата и екскурзиите се включиха и доброволци по програма “Европейски корпус за солидарност”, организирани от Сдружение „Възможности без граници. Младите хора бяха от различни европейски страни и проведоха игри с децата по време на самите ателиета.

Организирането и провеждането на екскурзиите нямаше да бъде възможно без подкрепата на СНЦ „Изследовател“, които бяха събрали и дарили сума, която ни даде възможност да организираме всичко.

За разлика от 2021 година, тази нямахме финансова възможност да заведем децата на басейни, но в крайна сметка за нас беше успех да видим отново техните лица и да бъдем заедно цели два месеца.

Надеждата ни е, че след една година, през следващата лятна ваканция, ще можем отново да организираме хубави спомени за децата от старозагорските Центрове за настаняване от семеен тип.

Ако имате желание и възможност можете да ни подкрепите финансово, за да можем да реализираме и през 2023 година, превърналата се в традиция „Лятна програма”. За целта можете да направите дарение, използвайки следните данни:

 

За дарения:

Титуляр: Фондация „Мисия Криле”

Банка: ДСК банк

IBAN: BG52STSA93001528325625

BIC/SWIFT: STSABGSF

Основание: за Лятна програма 2023

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Categories